نمای شیشه ای کرتین وال

نماهای شیشه ای کرتین وال یک واژه انگلیسی است که معادل فارسی آن دیوار پرده ای می باشد. نمای شیشه ای کرتین وال، به عنوان یکی از مدرن ترین نماهای رایج در دنیای امروز، از بهم متصل شدن پروفیل های اختصاصی که به این منظور طراحی شده اند و سپس اتصال آن ها به سازه اصلی بنا توسط براکت ها، تشکیل شده است.

نحوه عملکرد این سازه به صورت خود ایستا و با حرکات ساختمان همراه است، به گونه ای که هیچ بای به ساختمان وارد نمی آورد.

نما های شیشه ای کرتین وال از دو نوع کلی ساخته می شوند:

  • نمای شیشه ای کرتین وال کپ دار (درپوش دار)
    • نمای شیشه ای کرتین وال فول فریم لس (بدون درپوش)

      ساخت و نصب نمای شیشه ای کرتین وال

      نما های شیشه ای کرتین وال بر اساس نحوه نصب و اجرا به دو دسته کلی تقسیم می شوند:

    • سیستم استیک
    • سیستم یونیتایز

به طور کلی سیستم استیک جهت پروژه هایی با مقیاس متوسط و کوچیک با تنوع در سایز و ابعاد استفاده می شود، سیستم نصب از خارج بنا و در محل پروژه صورت می گیرد.

سیستم یونیتایز در پروژه هایی با مقیاس بزرگتر و با ابعاد و اندازه های تیپ کاربرد دارد. سیستم نصب از داخل بنا بوده و در کارخانه شرکت سازنده آماده می شوند و سپس در محل مورد نظر نصب می گردد.

سیستم نمای شیشه ای کرتین وال از نوع استیک، از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر از سیستم یونیتایز بوده و نیاز به ماشین آلات کمتری در هنگام نصب و اجرا دارد. همچنین با توجه به اینکه  در این سیستم تصمیم گیری اجرایی حین کار صورت می گیرد، نسبت به سیستم یونیتایز از ریسک اجرایی کمتری برخوردار است.

در نمای شیشه ای کرتین وال، اختلاف درجه حرارات بیرون وداخل بنا، فشار باد  باران، تابش خورشید، زلزله، آتش سوزی، مباحث آببندی و هوا بندی و سیرکولاسیون طبیعی مباحثی هسند که بسیار مورد توجه قرار میگیرند. البته در محاسبه، ساخت و نصب سازه کرتین وال دو فاکتور مهم بیشتر از بقیه موارد مورد توجه است: زلزله و فشار باد.

تمام قسمت های سازه باید به گونه ای طراحی شوند که مقاومت لازم در برابر نیروهای وارده ناشی از فشار باد و زلزله (هر کدام که بیشتر باشد) به صورت یکپارچه عمل نمایند. سازه های نمای شیشه ای کرتین وال درصورتیکه مطابق ضوابط و استاندارد های لازم اجرا شوند، در برابر حرکات جانبی (افقی) و حرکات عمودی، از مقاومت لازم برخوردار هستند. در اجرای سازه های کرتین وال امکان حرکات افقی و عمودی به همراه مفاصل پیچ و مهره ای تامین می گردد.

نماهای شیشه ای کرتین وال

مزایای استفاده از نمای شیشه ای کرتین وال:

  1. کاهش مصرف انرژی

در صورتیکه اجرای نمای کرتین وال توسط افراد متخصص انجام شود و عایق بندی این نما به نحو استاندارد صورت پذیرد، می تواند از طریق کاهش اتلاف انرژی، موجب کاهش مصرف انرژی گردد.

  1. کاهش بار مرده ساختمان

با توجه به ساختار خود ایستا سیستم کرتین وال، بار مرده ساختمان کاهش می یابد. در حقیقت بیشتر وزنی که نمای ساختمان دارد بر روی سازه نما می باشد و بر دیگر قسمت های ساختمان فشار زیادی وارد نمی کند.

  1. نصب آسان

یکی از مهم ترین ویژگی های نمای های شیشه ای کرتین وال، سهولت نصب و اجرای این نما ها می باشد که موجب افزایش سرعت انجام پروژه می شود. البته یکی از نکات حایز اهمیت این است که مجری این نما ها باید در این زمینه تخصصی و مهارت های لازم را داشته باشد تا بتواند نما را به درستی اجرا نماید.

  1. ترکیب نمای شیشه ای کرتین وال با پوشش های دیگر نما

نمای شیشه ای کرتین وال را می توان به راحتی با دیگر پوشش هایی که در نما استفاده می شود (کامپوزیت، چوبف فایبر سمنت …) ترکیب نمود.

  1. مقاومت و امنیت بسیار بالا

با توجه به محاسبات مهندسی که بر اساس آن سازه نمای شیشه ای کرتین وال طراحی می گردد، این نما مقاومت بسیار بالایی در برابر عوامل طبیعی از جمله زلزله و باد دارد. در حقیقت توانایی اصلی این نوع از سازه و نما، مقاومت بسیار بالادر برابر نیروهای خارجی است.

همچنین این سیستم به نحوی طراحی و تولید می شود که به دلایل بسیاری، سارقین توانایی نفوذ در آن را ندارند و بنابراین از این جهت از امنیت بالایی برخوردار است.

  1. هزینه نگهداری

هزینه نگهداری و مراقبت از این نوع نماها بسیار کم می باشد و در صورت نصب و اجرای اصولی این نما توسط متخصصان، نیازی به صرف هزینه های اضافی برای نگهداری و مراقبت از این نوع نما ها نمی باشد.

قیمت نمای شیشه ای کرتین وال

 

قیمت نمای شیشه ای کرتین وال

این نوع سازه کاملا مهندسی بوده و طراحی و محاسبه خاص خود را می طلبد. شرکت مهندسی آلوم کاردینه (آلوکد)، با استفاده از یک برنامه انحصاری و اختصاصی، این خدمات را در اختیار مشتریان خود قرار می دهد.

به طور کلی نحوه محاسبه نمای شیشه ای کرتین وال، بر اساس مقدار مصرف پروفیل، شیشه و یراق آلات محاسبه می گردد، انتخاب نوع پروفیل با توجه به محاسبات مهندسی صورت گرفته و براساس آن، قطعات و اتصالات مربوط نیز برآورد می گردد.

در قیمت های اعلامی فاکتور ها، بهای سازه، بهای نصب سازه نمای شیشه ای، بهای نصب شیشه و بهای یراق آلات (بازشو) در نظر گرفته شده است. با توجه به ارائه پیش فاکتور های دقیق و شفاف، شرکت آلوم کاردینه موفق به دریافت تندیس ونشان اعتماد مشتریان از دبیرخانه توسعه صنایع ملی و اتاق تعاون ایران شده است.

شرکت آلوکد بدون توجه به مقدار سفارش (کم یا زیاد)، با ارائه مشاوره فنی و تخصصی، مشتریان را آگاه و نسبت به ارائه پیش فاکتور اقدام می نماید.

باید ها و نباید های نمای کرتین وال

باید ها و نباید های نمای کرتین وال

اجرای نماهای شیشه ای در سطح وسیع، امروزه در دنیا مطرح است. این نوع نما، مدعی کاهش مصرف انرژی های فسیلی است. از این جهت، سازه های نمای شیشه ای هم در آب و هوای بسیار سرد و هم در آب و هوای بسیار گرم استفاده می گردد.

آنچه از مطالعات درخصوص نماهای شیشه ای بدست آمده است آن است که، مهم ترین نقطه قوت این نوع سازه های نمای شیشه ای، امکان جریان هوای طبیعی است و نیز به دلیل شفافیت این نوع پوسته ها، امکان ارتباط بصری کاربر با فضای بیرونی فراهم است. همچنین عایق حرارتی و صوتی بودن این نوع از پوسته ها و استفاده از ضریب حرارتی نور خورشید به صورت طبیعی و امکان کنترل حرارت و نور توسط اجرای سایه بانها ( لوورها ) بر روی نماهای شیشه ای، از مزیت های بارز استفاده از این نوع نماها در بناها می باشد.

از نقاط ضعف در این نوع نماهای شیشه ای که بدلیل اجرای غیر اصولی و غیر حرفه ای به وجود می آید، می توان به عدم کنترل صحیح نورخورشید ، هزینه آب بندی و هوابندی مجدد نما ( هزینه نگهداری مضاعف ) اشاره نمود.

ساخت و نصب کرتین وال

بایدها و نبایدهای نمای شیشه ای کرتین وال

اجرای نماهای شیشه ای در سطح وسیع در پروژه ها امروزه در دنیا مطرح است و این نوع نما مدعی افت انرژی های فسیلی است. از این نوع سازه های نمای شیشه ای هم در آب و هوای بسیار سرد و هم در آب و هوای بسیار گرم نیز استفاده می گردد.

آنچه از مطالعات درخصوص نماهای شیشه ای بدست آمده است آن است که مهم ترین نقطه قوت این نوع       سازه های نمای شیشه ای امکان جریان هوای طبیعی است و نیز به دلیل شفافیت این نوع پوسته ها امکان ارتباط بصری مابین کاربر و فضای بیرونی است. همچنین عایق حرارتی و صوتی بودن این نوع از پوسته ها و استفاده از ضریب حرارتی نور خورشید به صورت طبیعی و امکان کنترل حرارت و نور توسط اجرای سایه بانها ( لوورها ) بر روی نماهای شیشه ای از مزیتهای بارز استفاده از این نوع نماها در بناها می باشد.

از نقاط ضعف در این نوع نماهای شیشه ای که بدلیل اجرای غیر اصولی و غیر حرفه ای به وجود می آید می توان به عدم کنترل صحیح نورخورشید ، هزینه آببندی و هوابندی مجدد نما ( هزینه نگهداری مضاعف ) اشاره نمود.

نمای شیشه ای کرتین وال برای چه بناهایی مناسب است؟

نمای شیشه ای کرتین وال برای چه بناهایی مناسب است؟

با توجه به مشخصات فنی نماهای شیشه ای از قبیل:

  • قابلیت محاسبه نیروهای وارده بر نمای ساختمان اعم از بار ثقلی، باد و زلزله
  • قابلیت شبیه سازی و تحلیل نیروهای وارده بر ساختمان و نمای شیشه ای
  • قابلیت طراحی کلیه اتصالات نمای ساختمان (نمای کرتین وال) به صورت اختصاصی برای هر ساختمان به صورت جداگانه
  • قابلیت کنترل روش های کیفی و مراحل اجرایی کار
  • قابلیت کنترل ممان اینرسی های مورد نیاز سازه های نمای شیشه ای کرتین وال
  • قابلیت کنترل تغییر شکل شیشه های نمای شیشه ای
  • قابلیت محاسبه ضخامت شیشه مورد نیاز

به نظر می رسد، این نماهای شیشه ای، در تمامی بناهایی که مبنای مهندسی دارند قابل اجرا می باشد.

شرکت آلوم کاردینه (آلوکد) مفتخر است تمام خدمات فوق را در اختیار کارفرمایان، طراحان و پیمانکاران قرار داده و کلیه مشاوره های اجرایی را نیز از ابتدا تا انتهای پروژه تقبل نماید.

 

برخی نمونه های نمای کرتین وال