جهت های نمای مطلوب به ترتیب اهمیت عبارتند از: جنوب، شمال، شرق و در صورت ضرورت غرب، استقرار فضاهای اصلی به سوی جنوب باعث میشود تا بتوان بخشی از نور و گرمای مورد نیاز ساختمان در اوقات سرد را از طریق تابش آفتاب به داخل تامین نمود.
جدارههای نور گذر شامل پنجرهها، نورگیرها، و نماهای شیشه ای باید از قابهای مرغوب بدون درز مستقیم و با حداقل نشت هوا باشند، استفاده از شیشههای دوجداره توصیه میشود.
از این سازه ها برای کنترل میزان تابش آفتاب به سطوح نورگذر استفاه می شود. استفاده از عایق حرارت در پوسته خارجی ساختمان موجب می شود که حرارت حاصل از منابع گرمایشی طبیعی مانند انرژی تابشی خورشید – گرمای حاصل از ساکنان و گرمای حاصل از وسایل الکتریکی در فضای داخل باقی بماند و به عنوان منبع گرمایشی کمکی مورد استفاده قرار گیرد. به این دلیل سایه بان ها می بایست با عمق مناسب در این مناطق تعبیه گردند.
منظور از عمق مناسب سایه بان، عمقی است که در اوقات گرم سال از تابش خورشید به داخل ممانعت به عمل آورد و در اوقات سرد برای استفاده از گرمای تابشی خورشید امکان ورود تشعشع خورشید به داخل فراهم شود. به منظور دستیابی به یک نمای مطلوب، جنس و نوع متریال مصرفی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
ضوابط و مقررا نمای شهری– مصوب 28/08/67
1-کلیه سطوح نمایان ساختمان های واقع در محدوده و حریم شهرها و شهرک ها که از داخل معابر قابل مشاهه است. اعم از نمای اصلی و نمای جانبی، نمای شهری محسوب می شود. لازم است با مصالح مرغوب به طرز مناسب زیبا و هماهنگ نماسازی شود.
صدور گواهی پایان کار ساختمان مشروط به انجام نماسازی نماهای اصلی و جانبی است.
کلیه نقشه ها دارای نام و نام خانوادگی مالک- شماره پرونده- پلاک ثبتی- آدرس مالک- نام طراح و مهر شرکت باشد.
WhatsApp us