سوالهای متداولی درخصوص نما / آلومینیوم / پنجره همیشه مطرح هست دراین قسمت سعی خواهیم نمود در دوبخش این سوالات را به صورت بسیار ساده ای پاسخگو باشیم.
این سوالات شامل موارد ذیل می باشند:بارزترین تفاوت سازه های کرتین والی با سازه های فریم لسی ، سیستم نگهداری قابهای حامل شیشه و محاسبات ایستایی سازه است .
در سیستم کرتین وال سازه اصلی با المانهایی از جنس آلومینیوم و با ابعاد متنوع است که بر اساس محاسبات مهندسی بر پایه بار زلزله و باد ساخته می شوند و مقاومت سازه ای بسیار بالایی دارند، در حالی که در سیستم فریم لس، سازه اصلی از قوطی آهنی ساخته شده و این سازه آهنی به صورت صلب به سازه اصلی متصل می شود . که در برابر بارهای ناگهانی حاصل از عملکرد زلزله و فشار باد بمراتب رفتار ضعیف تری از سازه کرتین والی دارد .
هم چنین تقسیم بندی مدولهای شیشه در سیستم نمای فریم لس محدود ( کوچک) بوده در حالی که در سیستم کرتین وال تنوع ابعاد بسیار زیاد و قابل توجه می باشد .
نماهای کرتین وال از آنجا که دارای محاسبات مهندسی هستند می بایست به سازه اصلی بنا ، به صورت مهندسی متصل شوند. عمده نوع اتصال سازه های کرتین والی به سازه اصلی بنا، به صورت مفصلی / گیردار می باشد که این وظیفه توسط قطعاتی بنام براکت انجام می گردد. ابتدا المانهای عمودی توسط براکت ها به سازه اصلی متصل می شوند و بعد المانهای افقی به المانهای عمودی اتصال داده می شوند ، بار اصلی سازه توسط المانهای عمودی منتقل میشود و المانهای افقی با تحمل وزن شیشه ها، بارهای وارده را به المانهای عمودی منتقل می کنند .
3- نماهای شیشه ای مدرننکته مورد توجه بیشتر این است ، هرچند سیستم بسیار مناسب انتخاب ، طراحی و محاسبه شود اگر اجرای دقیق و استانداردی را تجربه نکند می تواند خطرات جانی و مشکلات مالی را سبب شود .
از جمله این مشکلات می توان به موارد ذیل اشاره نمود :تمامی موارد فوق تاثیر مستقیم بر روی کیفیت نهایی ساختمان خواهند داشت . سیستم های نمای شیشه ای ، در پوسته خارجی نماها در برابر شرایط محیطی یکی از بهترین انتخاب ها می باشد . این نوع سیستم ها پوشش دهنده تمامی پوسته خارجی بنا در کف ها و سقف ها و قسمت های اسپندرال در بنا می شود . البته این امکان نیز وجود دارد که در قسمت های اسپندرال از مصالح دیگری نیز زیر نمای شیشه ای استفاده شود و در نهایت نمایی که با شیشه و آلومینیوم و یا مصالح سبک دیگر ( سرامیک خشک ، کامپوزیت و...) پوشانیده شده مقاومت خوبی در برابر نیروی باد ، زلزله و شرایط جوی از خود نشان می دهد حتی امروزه این نماها برابر آتش سوزی و صدا نیز در حال طراحی و اجرا هستند .
- عدم نفوذ آب :تمامی قطعات و اتصالات مورد استفاده در نمای شیشه ای می بایست در برابر نفوذ آب دارای مقاومت لازم باشند . طراحی و اجرای نما می بایست در درجه اول به هر ترتیب جلوی نفوذ آب باران را بگیرد . مصالح بکار رفته در نمای شیشه ای از جمله شیشه ، آلومینیوم ، واشرها و ایزولاتورها به تنهایی در برابر آب و صدا و پرت انرژی مقاومت لازم را دارند لیکن وقتی تمامی این مصالح در کنار هم که قرارگیرند می بایست این خواص را حفظ نمایند .
مهم ترین اصل در طراحی و اجرای نماهای شیشه ای ، امکان انجام یک نمای شیشه ای مقاوم در برابر نفوذ آب و هوا می باشد و از جمله کارهایی که می شود کرد ، ابتدا استفاده از قطعات و اتصالات مقاوم و به حداقل رسانیدن نقاط نفوذ آب و هوا می باشد .
یک روش نصب سرامیک های مورد استفاده در نما روش نصب خشک می باشد . مشخصات و الزامات سرامیک های پورسلان یا سرامیک های تهویه شونده ( Terra Cotta ) در این روش در استاندارد ملی ISIRI 25 آورده شده است .
1-ریل های قائم آلومینیومی با درزبند که به دیوار پشتیبان به وسیله براکت ها و بست های مورد نیاز متصل شده است .اگرچه چسپ های طبیعی و چسپ های اپوکسی به صورت مشابه نصب می گردند، اما کارکرد و مشخصات فیزیکی آن ها متفاوت می باشد . به عنوان مثال اپوکسی باید مخلوط گردد در حالی که چسپ های طبیعی بدون مخلوط نمودن مستقیما مورد استفاده قرار می گیرد . بنابراین برای نصب با استفاده از چسپ اپوکسی به مهارت بیشتری نیاز است .
5-آشنایی با انواع پنجره های آلومینیومیپروفیل های تولیدی در کارخانه های معتبر بر اساس استاندارد اروپا از بیلتهای 6060-T5 و بر اساس استاندارد آمریکا از بیلتهای 6063-T5 تولید می گردند ( EN12020-1) کارخانه های تولید کننده بیلت این گواهینامه ها را در اختیار کارخانه های تولید پروفیل قرار می دهند.
از جمله خواص بیلتهای فوق می توان به قابلیت جوشکاری خوب ، مقاومت به خوردگی و جلوه آنودایز بسیار خوب و قابلیت ماشین کاری آنها اشاره نمود.
خواص فیزیکی آلیاژ 6063 در ذیل ذکر شده است :
در تولید پروفیل های اکسترود شده نیز رعایت استاندارد EN755-1 جهت دستیابی به پروفیل هایی با کیفیت بالا توصیه می گردد . جهت مقاومت پروفیل ها در برابر بارهای ناشی از باد و بار سازه به غیر از زهوارها و درپوش های سیستم کرتن وال ، ضخامت پروفیل ها میبایست از 8/1 میلی متر بیشتر باشد و در مقاطع بزرگتر با احتمال تحمل بارهای بیشتر این رقم از 2 میلیمتر کمتر نمی باشد حتی در صورتیکه محاسبات اجازه استفاده از ضخامت های کمتر از 8/1 میلیمتر را بدهد بهتر است از پروفیلهای با ضخامت مطرح شده استفاده گردد خصوصا در مباحث مربوط به نما و سیستم های کرتین وال
پروفیل های ترمال بریک :جهت تولید پروفیلهای ترمال بریک بطور حتم میبایست از دو پل حرارتی استفاده نمود و فاصله بین دو پل حرارتی از 15 میلیمتر کمتر نباشد و نیز استفاده از پلی آمیدهایی که از الیاف شیشه جهت تقویت و افزایش مقاومت حرارتی تولید میشوند در این خصوص نسبت به استفاده از pvc های سخت بسیار مناسب تر می باشند .
در یک پنجره سطح شیشه 85 % از حجم کل پنجره را شامل می گردد .
ضریب انتقال حرارت در شیشه 4 + 12 + 4 برابر با K W/M^2 87/2 میباشد و همچنین ضریب انتقال حرارت پنجره که طی فرمولی ویژه بدست می آید براساس اطلاعات ضریب انتقال حرارت شیشه و ضریب انتقال حرارت آلومینیوم محاسبه می شود ( در شماره 120 – مهرماه 96 به طور کامل در این خصوص اطلاعات ارایه شده است ) بنابر این:
ضریب انتقال حرارت پنجره براساس استاندارد DIN4108 ( بند 2/2 ) میبایست مابین K W/M^2 5/3 تا 6/2 باشد .
پروفیل های آلومینیومی در و پنجره و نما و پروفیل های مورد استفاده در ساختمان ها به دو نوع آنودایز و یا رنگ پودری الکترواستاتیک مورد استفاده قرار میگیرند . این رنگها براساس استاندارد TS4922 انجام میپذیرد .( حداقل ضخامت رنگ پودری الکترواستاتیک 60 میکرون و ضخامت رنگ آنودایز 14 – 10 میکرون میباشد )
قطعات و اتصالاتدستگیره ها ، لولا ها ، گوشه های آلومینیومی ( پانچی و یا دگمه ای ) ، واشرها و تمام اتصالات میبایست براساس کاتالوگ های تولیدی شرکت های تولید درب و پنجره بطور کامل بر روی پنجر ها نصب گردند .
WhatsApp us